Matematik
hjælp til ligninger med brøk i
26. november 2006 af
vans (Slettet)
Hej
Jeg har to brøk ligninger jeg har svært ved, nogle særlige regler når det gælder brøker? Ved godt med forbehold osv.
1) (5/x+2) - (2/x-1) = (4/x+2)
Jeg bliver ved med at få den til kvadratrod af -10 og det kan jo ligesom ikke rigtig lade sig gøre...
2) x+7 - (5/x-2) = 5
på forhånd tak
Jeg har to brøk ligninger jeg har svært ved, nogle særlige regler når det gælder brøker? Ved godt med forbehold osv.
1) (5/x+2) - (2/x-1) = (4/x+2)
Jeg bliver ved med at få den til kvadratrod af -10 og det kan jo ligesom ikke rigtig lade sig gøre...
2) x+7 - (5/x-2) = 5
på forhånd tak
Svar #1
26. november 2006 af ibibib (Slettet)
1) Gang med (x+9(x-1) på begge sider
5/(x+2) - 2/(x-1) = 4/(x+2) <=>
5(x-1) - 2(x+2) = 4(x-1) <=>
5x-5-2x-4 = 4x-4 <=>
osv.
x=-5
5/(x+2) - 2/(x-1) = 4/(x+2) <=>
5(x-1) - 2(x+2) = 4(x-1) <=>
5x-5-2x-4 = 4x-4 <=>
osv.
x=-5
Skriv et svar til: hjælp til ligninger med brøk i
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
