Matematik
Fordoblingskonstant
26. november 2006 af
Paja (Slettet)
Varmeoverføringsevnen (k-værdien) for vinduer med to lag glas afhænger af afstanden d mellem lagene. For en bestemt type glas gælder
k = 5,2*d^-0,21
a) Hvad er k-værdien hvis afstanden mellem lagene er henholdsvis 4mm og 7mm
3.88661= k-vrdien varmeoverfringsevnen
3.45567=k-vrdien varmeoverfringsevnen
b) Hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem lagene fordobles?
k = 5,2*d^-0,21
a) Hvad er k-værdien hvis afstanden mellem lagene er henholdsvis 4mm og 7mm
3.88661= k-vrdien varmeoverfringsevnen
3.45567=k-vrdien varmeoverfringsevnen
b) Hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem lagene fordobles?
Svar #1
26. november 2006 af mathon
k(d) = 5,2*d^(-0,21)
k(2d) = 5,2*(2*d)^(-0,21) = 5,2*2^(-0,21)*d^(-0,21)
k(2d) = 2^(-0,21)*[5,2*d^(-0,21)]
k(2d) = 2^(-0,21)*k(d)
fald |k(2d)-k(d)| = |2^(-0,21)*k(d)-k(d)| = |(2^(-0,21)-1)*k(d)| = |2^(-0,21)-1|*k(d)
fald i pct. 0.135463*k(d)/k(d)*100%
fald i pct. 0.135463*100% = 13.5463%
k(2d) = 5,2*(2*d)^(-0,21) = 5,2*2^(-0,21)*d^(-0,21)
k(2d) = 2^(-0,21)*[5,2*d^(-0,21)]
k(2d) = 2^(-0,21)*k(d)
fald |k(2d)-k(d)| = |2^(-0,21)*k(d)-k(d)| = |(2^(-0,21)-1)*k(d)| = |2^(-0,21)-1|*k(d)
fald i pct. 0.135463*k(d)/k(d)*100%
fald i pct. 0.135463*100% = 13.5463%
Skriv et svar til: Fordoblingskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
