Matematik
differentialkvotient
27. november 2006 af
KlausG (Slettet)
Hvordan differentierer man funktionen:
f(x)=7.rod(x^14)
hvis i ikke forstår det med "7.rod", er det den syvende rod jeg mener.
og en funktion hvor eksponenten er negativ, som fx:
x^-2.1
er det:
f(x)=x^n
f'(x)=^n*x^n-1
er n = et helt tal?
f(x)=7.rod(x^14)
hvis i ikke forstår det med "7.rod", er det den syvende rod jeg mener.
og en funktion hvor eksponenten er negativ, som fx:
x^-2.1
er det:
f(x)=x^n
f'(x)=^n*x^n-1
er n = et helt tal?
Svar #1
27. november 2006 af mathon
f(x)=7.rod(x^14) = f(x)=
man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multi9plicere potenseksponenterne
f(x) = x^(14*1/7) = x^(14/7) = x^2
f'(x) = ???
man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multi9plicere potenseksponenterne
f(x) = x^(14*1/7) = x^(14/7) = x^2
f'(x) = ???
Svar #2
27. november 2006 af KlausG (Slettet)
tak.
f'(x)=2x
men hvad med en potens med negativ eksponent ?
f'(x)=2x
men hvad med en potens med negativ eksponent ?
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
