Matematik
Ligning
27. november 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Løs denne - kan ikke finde ud af den:
(skal bruge kvadratsætningerne)
p=(a+b)a+a+b/a^2(a+1)-b^2(a+1)
På forhånd tak.
(skal bruge kvadratsætningerne)
p=(a+b)a+a+b/a^2(a+1)-b^2(a+1)
På forhånd tak.
Svar #1
27. november 2006 af mathon
p=(a+b)a+a+b/a^2(a+1)-b^2(a+1)
sæt (a+1) udenfor en parentes i tæller og nævner
(a+b)(a+1)/[(a+1)(a^2-b^2)]...forkort med (a+1)
(a+b)/(a^2-b^2)...kvadratsætning: (a^2-b^2)=(a+b)(a-b)
(a+b)/((a+b)(a-b))...forkort med (a+b)
1/(a-b)
sæt (a+1) udenfor en parentes i tæller og nævner
(a+b)(a+1)/[(a+1)(a^2-b^2)]...forkort med (a+1)
(a+b)/(a^2-b^2)...kvadratsætning: (a^2-b^2)=(a+b)(a-b)
(a+b)/((a+b)(a-b))...forkort med (a+b)
1/(a-b)
Svar #2
27. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
#1:
Du kan da ikke sætte (a+1) udenfor i den første - hvordan det?
Du kan da ikke sætte (a+1) udenfor i den første - hvordan det?
Svar #4
27. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
#1:
Nogen som kan forklare springet fra den oprindelige til nr. 2 i tælleren - hvordan kommer han frem til (a+b) fra det oprindelige?
Nogen som kan forklare springet fra den oprindelige til nr. 2 i tælleren - hvordan kommer han frem til (a+b) fra det oprindelige?
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
