Matematik

Vektorer

27. november 2006 af Minna25 (Slettet)
Hey, vil bare se, om jeg har regnet rigtigt.

skal beregne vektor |a+b|

vektor|a+b|=kvadratrod(2^2+5^2+2*2*5cos(45,57...grader) <=> vektor|a+b|=6,55

45,57 grader har jeg fået i den forige opg, hvor jeg sku beregnde vinklen mellem vektor a og b.

vektoer|a|=2, vektor|b|=5 og vektor|a*b|=7

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2006 af LanioX (Slettet)

I det følgende betegner a og b altid vektorer.

|a+b|^2 = |a|^2 + |b|^2 + 2a*b = 4+25+14 = 43 => |a+b|=+/- sqrt(43) hvor den negative løsning kasseres fordi længden skal være positiv.

sqrt(43) er ca. de 6.55 du har fået (uden at jeg har tastet det ind på en lommeregner), så du har formentlig regnet rigtigt.

Svar #2
27. november 2006 af Minna25 (Slettet)

okay. tak

projektion af a på b betegnes ab
og projektion af b på a betegnes ba

beregn |ab+ba|

hvordan skal jeg gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2006 af LanioX (Slettet)

projektionen af a på b, a_b er givet ved:
a_b = (a*b/|b|*2)b og tilsvarende for b_a

så får du

|a_b + b_a|^2 = |a_b|^2 + |b_a|^2 + 2a_b*b_a = (a*b)^2/|b|^2 + (a*b)^2/|a|^2 + 2(a*b)^3/(|a||b|)^2 = (a*b)^2(1/|b|^2 + 1/|a|^2 + a*b/(|a||b|)^2) = 49*(1/4 + 1/25 + 7/100) = 49/36

Så får du (igen ved at vælge den positive løsning) at
|a_b + b_a| = sqrt(49/36) = 7/6

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2006 af LanioX (Slettet)

projektionen af a på b, a_b er givet ved:
a_b = (a*b/|b|*2)b og tilsvarende for b_a

så får du

|a_b + b_a|^2 = |a_b|^2 + |b_a|^2 + 2a_b*b_a = (a*b)^2/|b|^2 + (a*b)^2/|a|^2 + 2(a*b)^3/(|a||b|)^2 = (a*b)^2(1/|b|^2 + 1/|a|^2 + a*b/(|a||b|)^2) = 49*(1/4 + 1/25 + 7/100) = 49/36

Så får du (igen ved at vælge den positive løsning) at
|a_b + b_a| = sqrt(49/36) = 7/6

Svar #5
27. november 2006 af Minna25 (Slettet)

øhm, tænkte på om du kan sende det til mig fra word af, for forstår det ik rigtigt. kun hvis du gider selvfølgelig?

Svar #6
27. november 2006 af Minna25 (Slettet)

Egentligt ligemeget, har fundet ud af det.

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.