Matematik

1ligning u. lommeregner

27. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Hvordan udregener jeg denne opgave uden brug af lommeregner?

3x^2+10x-8=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2006 af LanioX (Slettet)

Du benytter formlen til løsning af andengradsligninger.
Hvis du har en ligning på formen ax^2 + bx + c = 0, så er løsningerne givet ved:

x = (-b +/- sqrt(b^2-4ac))/(2a)

hvor sqrt(x) er kvadratroden af x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2006 af Lurch (Slettet)

Løsningsformlen for en 2. grads ligning. Den skal man kunne i hovedet.
x= (-b+- kvrd(b^2-4ac))/2a

Svar #3
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

er det så plus eller minus? Eller begge?


Svar #4
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Lyder det så:

x= (-10+ kvdr(10^2-4^3^-8))/2*3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2006 af me_strix (Slettet)

De to svar er henholdsvis:
x= (-10+ kvdr(10^2-4*3*-8))/2*3
x= (-10- kvdr(10^2-4*3*-8))/2*3

Svar #6
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Den ene giver 11 og den anden -31 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, men
x= (-10 + kvdr(10^2-4·3·(-8))/(2·3) =
(-10+kvdr(196))/6 =
(-10+14)/6 =
2/3

og

x= (-10 - kvdr(10^2-4·3·(-8))/(2·3) =
(-10-kvdr(196))/6 =
(-10-14)/6 =
-4

Svar #8
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

arh okay ! (: Jeg skulle self udregne parentesen, før jeg tog kvdr af den !


1000 Tak !!!


Et andet spg:
Er det samme formel for alle ligninger?

eks. har jeg en anden ligning som hedder:
2+2x-x^2=0

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2006 af me_strix (Slettet)

Ja. Når du har en ligning på formlen ax^2 + bx + c = 0, kan du altid udregne x, ved den måde.

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2006 af me_strix (Slettet)

Det skal lige nævnes at, det i kvardtroden, altså 10^2-4·3·(-8), kaldes d og er ligmed b^2 - 4*a*c.
Hvis d<0 har x ingen løsninger.
Hvis d=0 har x en løsning.
Hvis d>0 har x to løsninger.

Svar #11
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#10

Jo det ved jeg (: Men bliver bare en smule forvirret...

#9

Hvad mener du med det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. november 2006 af me_strix (Slettet)

#11 Den anden ligning du har hedder:

-x^2 + 2x + 2 = 0

og formlen hedder:

ax^2 + bx + c = 0

dvs.
a = -1
b = 2
c = 2

så kan du bare sætte ind i den formel du brugte til første opgave.

Svar #13
27. november 2006 af Sannaen (Slettet)

nåårh ja.

Det byttes altså bare rundt..

men så er d=-4, hvilket vil sige under 0.. altså ingen løsning

Skriv et svar til: 1ligning u. lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.