Matematik

Regneforskrift

27. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
Funktionen f har lokalt maksimum i (2,3), og er løsning til differentialligningen:
y``=-x
jeg skal angive regneforskriften for f?..
men hvordan?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Find først f´ og derefter f. I funktionen f indgår du et par konstanter, og du skal bruge oplysningerne i teksten til at finde disse. Du ved f.eks. at f(2) = 3 og f(2) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ups. f´(2)=0 ved det lokale max.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, du kan starte med at finde et forskrift for y - hvis du integrerer to gange, får du udtrykt y som en funktion af x. Ved integrationen dukker der to integrationskonstanter op, som du så kan bestemme vha. oplysningen om at der er lokalt maksimum i (2,3) - det må betyde, at (2,3) ligger på grafen for y, og at y'=0 for x=2.

Svar #4
27. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

Hvilen metode skal jeg tage?.. må indrømme at jeg ikke forstår særligt meget af nogle af dem..

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2006 af momentum (Slettet)

Du skal finde en regneforskrift for en funktion med lok. max. i punktet (2,3):

Du kender forskriften for denne ukendte funktions anden afledede, som er:

1) y''(x) = -x .

Den ukendte funktion y(x) har vandret vendetangent i punktet (2,3), hvilket betyder at den
første afledede af y(x) er y'(x) = 0 i punktet (2,3):

2) y'(2) = 0 .

Ved integration af 1) mht. x fås:

int[y''(x)dx] = y'(x) + k

int[-xdx] = -0.5x^2 + k

0 = -0.5x^2 + k <==> -k = -0.5x^2 <==> k = 0.5x^2 .

Vi søger konstanten k for x=2 og får k = 2.

Om 2) gælder derfor:

y'(x) = -0.5x^2 + 2 .

Den søgte regneforskrift er derfor:

y(x) = int[(-0.5x^2 + 2)dx] = -(1/6)x^3 + 2x + k .

Vi ved at y(2) = 3, så:

3 = -(1/6)(2)^3 + 2*2 + k <==> k = 1/3 .

Regneforskrift:

y(x) = -(1/6)x^3 + 2x + 1/3 .

Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.