Matematik
skrå asymptoter
28. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hej alle..
En funktion f er givet ved
f(x)= 2x^2 / x^2 - 9
Grafen for f har tre asymptoter
Bestem en ligning for hver af asymptoterne..
Kan ikke finde nogle af asymptoterne så håber virkelig at nogen kan hjælpe mig..!
En funktion f er givet ved
f(x)= 2x^2 / x^2 - 9
Grafen for f har tre asymptoter
Bestem en ligning for hver af asymptoterne..
Kan ikke finde nogle af asymptoterne så håber virkelig at nogen kan hjælpe mig..!
Svar #1
28. november 2006 af Riemann
Generel metode til at finde lodrette asymptoter:
Find ud af hvornår nævneren i brøken er 0. Hvis dette er tilfældet for x=a og x=b er x=a og x=b lodrette asympoter.
Vandrette:
Lad x gå mod uendelig og finde ud af hvad brøken, da går imod. Hvis brøken går mod r for x gående mod uendelig så er y=r vandret asymptote.
Når man skal finde skrå asymptoter skal man lave polymoniers division (find evt. eksempler på dette i din bog)
Find ud af hvornår nævneren i brøken er 0. Hvis dette er tilfældet for x=a og x=b er x=a og x=b lodrette asympoter.
Vandrette:
Lad x gå mod uendelig og finde ud af hvad brøken, da går imod. Hvis brøken går mod r for x gående mod uendelig så er y=r vandret asymptote.
Når man skal finde skrå asymptoter skal man lave polymoniers division (find evt. eksempler på dette i din bog)
Skriv et svar til: skrå asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
