Matematik
Hjælp
28. november 2006 af
Amaana (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg kunne ikke løse. Håber at I kan hjælpe mig.
Opgaven:
Bestem delta-y i hvert af følgende tilfælde:
f1(x)= k
f2(x)= x
f3(x)= k*x
På forhånden mange tak
Jeg har en opgave som jeg kunne ikke løse. Håber at I kan hjælpe mig.
Opgaven:
Bestem delta-y i hvert af følgende tilfælde:
f1(x)= k
f2(x)= x
f3(x)= k*x
På forhånden mange tak
Svar #2
28. november 2006 af Amaana (Slettet)
Er den jeg skal bruge for at løse opgaven.
delta= f(x0+h)-f(x0).
hjælp med den først, f1(x) = k. Hvis du giver mig eksampel kan jeg måske løse de to andre
delta= f(x0+h)-f(x0).
hjælp med den først, f1(x) = k. Hvis du giver mig eksampel kan jeg måske løse de to andre
Svar #3
28. november 2006 af Duffy
Jah,
f1(x)= k
delta-y = f(xo+h)-f(xo)
så da f1(x) = k (konstant) altså et tal, så har vi.
delta-y = f1(xo+h)-f1(xo) = k - k = 0
-----------------------------
f2(x)= x
delta-y = f2(xo+h)-f2(xo) = xo+h - xo = h
----------------------------
f3(x)= k*x
delta-y = f3(xo+h)-f3(xo) = k(xo+h) - kxo =
k(xo+h) - kxo = k((xo+h) - xo) =
k(xo + h - xo) = k(xo - xo + h) = kh
Duffy
f1(x)= k
delta-y = f(xo+h)-f(xo)
så da f1(x) = k (konstant) altså et tal, så har vi.
delta-y = f1(xo+h)-f1(xo) = k - k = 0
-----------------------------
f2(x)= x
delta-y = f2(xo+h)-f2(xo) = xo+h - xo = h
----------------------------
f3(x)= k*x
delta-y = f3(xo+h)-f3(xo) = k(xo+h) - kxo =
k(xo+h) - kxo = k((xo+h) - xo) =
k(xo + h - xo) = k(xo - xo + h) = kh
Duffy
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
