Fysik
Newtons 2. lov
28. november 2006 af
PixelDub (Slettet)
Jeg har forleden lavet et forsøg omhandlende Newtons 2. lov. Forsøgt var et hvor man havde en kraftmåler og en ultralydsmåler et stativ med en fjeder og en vægt. Her skulle vi så finde sammehængen mellem fjderkraft og fjederenforlængelse og fjederkraft og acceleration.
Men nu da jeg skal til eksempel på beregninger går jeg simpelthen helt i stå. Sidder sådan og bliver i tvivl om hvordan jeg skal beregne sammenhængene i hånden?
Men nu da jeg skal til eksempel på beregninger går jeg simpelthen helt i stå. Sidder sådan og bliver i tvivl om hvordan jeg skal beregne sammenhængene i hånden?
Svar #1
28. november 2006 af mathon
...du skal ende med
F = - k*x........k er fjederkonstanten
Newtons modificerede lov: F = m*d^2x/dt^2, hvor
F er kraften [F]=N
m er massen [m]=kg
x er fjederens længdeforøgelse under påvirkningen af F
m*d^2x/dt^2 = -k*x
d^2x/dt^2 = -k/m*x
d^2x/dt^2 = -sqr(k/m)^2*x, som
har løsningen
x(t) = A*cos(sqr(k/m)*t-beta), hvor
A er amplituden
se evt.
http://peecee.dk/?id=12071
F = - k*x........k er fjederkonstanten
Newtons modificerede lov: F = m*d^2x/dt^2, hvor
F er kraften [F]=N
m er massen [m]=kg
x er fjederens længdeforøgelse under påvirkningen af F
m*d^2x/dt^2 = -k*x
d^2x/dt^2 = -k/m*x
d^2x/dt^2 = -sqr(k/m)^2*x, som
har løsningen
x(t) = A*cos(sqr(k/m)*t-beta), hvor
A er amplituden
se evt.
http://peecee.dk/?id=12071
Skriv et svar til: Newtons 2. lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
