Matematik

Ligningsproblem..

28. november 2006 af mros (Slettet)
Er der en der kan hjælpe mig med hvordan jeg løser følgende ligning?
-3x + 1/7x = x/-14 + 3

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2006 af ibibib (Slettet)

Start med at gange med 14 på begge sider af lighedstegnet.

Svar #2
28. november 2006 af mros (Slettet)

Mener du ikke -14? og det har jeg prøvet, men jeg kommer ikke frem til det rette resultat på denne måde..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2006 af elmozensch (Slettet)

-3x + 1/7x = x/-14 + 3

føsrt samler du alle tal med x på den ene side af lighedstegnet og alle andre tal på den anden side.

-3x + x/14 + 1/7x = 3

så lægger du alle x´erne sammen. det gør du, ve dat forlænge brøkerne.

-42/14x + x/14 + 2/14x = 3
-40x/14x = 3

så regnes den ud og du har fundet dit x.

2,8x = 3
x = 3/2,8
x = 1,1

sådan ville jeg gøre det på den hurtige måde,men er ikke sikker om det er sådan du mener det, at ligningen hænger sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Jo, -14 er bedre da der opnås plus fortegn.

-3x + (1/7)x = x/-14 + 3

Ganges -14 på begge sider, fås

40x = x - 42
...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Du har lavet en fortegns-"bummert" i fra fjerde til tredje sidste linje. :)

Svar #6
28. november 2006 af mros (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Ligningsproblem..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.