Matematik
Et tip eller to??! - Bestemmelse af Kateter/længder!
29. november 2006 af
Gold-digga (Slettet)
Vi kan overhovedet ikke finde ud af denne opgave:
I en retvinklet trekant er den ene katete 2 meter længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 meter lang. Bestem kateternes længder og vinklerne.
???? ! Det er som om der mangler nogen oplysninger, i hvert fald til vi kan komme videre... !
Nogen der har et bud på hvordan den kunne løses?! Eller blot et tip eller to!
På forhånd tak!
I en retvinklet trekant er den ene katete 2 meter længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 meter lang. Bestem kateternes længder og vinklerne.
???? ! Det er som om der mangler nogen oplysninger, i hvert fald til vi kan komme videre... !
Nogen der har et bud på hvordan den kunne løses?! Eller blot et tip eller to!
På forhånd tak!
Svar #1
29. november 2006 af kraka (Slettet)
opstil en ligning.
Du ved at a^2+^2=c^2
du har derfor:
x^2+2x^2=10^2
Dette skal bare skrives lidt om, og så burde det være til at regne. Håber det hjalp
Du ved at a^2+^2=c^2
du har derfor:
x^2+2x^2=10^2
Dette skal bare skrives lidt om, og så burde det være til at regne. Håber det hjalp
Svar #3
29. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Pythagoras' læresætning
c<sup>2</sup> = a<sup>2</sup> + b<sup>2</sup>
Hvad kender du/i?
c = 10m
a = x
b = x+2m
Indsættes dette i pytahoras' læresætning fås
10<sup>2</sup> = x<sup>2</sup> + (x+2)<sup>2</sup>
I har nu en ligning med en ubekendt. Find x
c<sup>2</sup> = a<sup>2</sup> + b<sup>2</sup>
Hvad kender du/i?
c = 10m
a = x
b = x+2m
Indsættes dette i pytahoras' læresætning fås
10<sup>2</sup> = x<sup>2</sup> + (x+2)<sup>2</sup>
I har nu en ligning med en ubekendt. Find x
Svar #4
29. november 2006 af Gold-digga (Slettet)
Ja det jo klart! Vi havde også lavet sådan en lignig i starten. Men vi prøver så lige at finde x.... Og tak tak..
Skriv et svar til: Et tip eller to??! - Bestemmelse af Kateter/længder!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
