Matematik

Integration

03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)
hejsa, nogle der kan finde fejlen i denne partielle integrationsopgave:

http://www.fededorit.dk/Matematik/int.JPG

jf. derive burde give et facit på ca. -22

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2004 af riquelme (Slettet)

du substituerer forkert... i øvrigt ville jeg ikke bruge substition i dit tilfælde

Svar #2
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

hvad skal jeg så gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2004 af riquelme (Slettet)

bruge delvis integration

Svar #4
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Hvad siger du til denne her så:

http://www.fededorit.dk/Matematik/int1.JPG

Svar #5
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Hvad så med denne her...

http://www.fededorit.dk/Matematik/int2.JPG

ved hvilken metode bør den løses, jf derive er facit 11,1897

Svar #6
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#5 er det partiel eller substitution (delvis) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2004 af Brian (Slettet)

#5 klares ved substitution, f(g(x))*g'(x), f = kvrod, du skal lige skaffe dig et 2-tal, ved at gange med to indenfor og dividere med to udenfor integrationstegnet.

Svar #8
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

får man så ikke ½*kvrod(t) hvor t er 3 nede og 12 oppe ?

Svar #9
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Altså dette

http://www.fededorit.dk/Matematik/int3.JPG

men facit passer ikke... med derives løsning

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2004 af Brian (Slettet)

Nej. Jeg plejer at regne sådan her:

Stamfunktionerne til f(g(x))*g'(x) er F(g(x)) + k,

så når jeg først har genkendt f og g, giver resten sig selv.

Du vil lave substitution med t (= g(x)), og det er også OK. Alt i alt vil jeg tro at det skal ende med noget i retning af

1/2*[2/3*t^(3/2)]; t=4 f.n; t=12 f.o.

Husk at kvrod(t) = t^(1/2), og at den der med at sætte eksponenten 1 op og dividere med den nye eksponent (når man skal finde stamfunktioner) også gælder, når eksponenten er en brøk.

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2004 af Brian (Slettet)

#9 holder ikke: dt/dx er jo x^2 differentieret, og det giver 2x. Det var det jeg mente, med at du skulle lave dig et 2-tal indenfor. Det kan du gøre ved bare at skrive det og så straks kompensere ved at gange med en havl udenfor.

Svar #12
03. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

http://www.fededorit.dk/Matematik/int4.JPG


således, så passer de. Takker for hjælpen atter en gang :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Forslag:
Dit facit er korrekt, men i stedet for at aflevere det som 11,1897 kan du jo skrive 8*3^(1/2)-8/3.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. marts 2004 af Brian (Slettet)

Arj, det altså stadig forkert! Og det kan ses, at du har fået hjælp, d.v.s. at det ikke er helt gennemarbejdet af dig selv.

Efter dit første lighedstegn, skriver du jo stamfunktionen ubde i et integraltegn, men det er jo ikke stamfunktionen du vil integrere vel?

Og efter dit andet lighedstegn har du din gamle forkerte nedre grænse endnu... :-(

Svar #15
04. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

jeg skulle bare bruge det til noget klasseundervisning, et var rigtigt det jeg lavede, men rettede også fejlene, det gik jo lidt hurtigt

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.