Matematik
Skæringspunkter
30. november 2006 af
Thegreenfox (Slettet)
jeg har fået to kordinatsæt| m: A (1,0) og B (35,55)| n: O(0,0) og C (21,34)
jeg har så beregnet hældningen for begge sæt: m= 55/34 og n=34/21
hvordan finder jeg så skæringspunktet?
håber der er en der lige kan hjælpe:D
jeg har så beregnet hældningen for begge sæt: m= 55/34 og n=34/21
hvordan finder jeg så skæringspunktet?
håber der er en der lige kan hjælpe:D
Svar #2
30. november 2006 af dnadan (Slettet)
Find du først ligningen for linjerne n og m, dette gøres ved:
y-y0=a(x-x0)
Nå dette er gjort, sætter du ligningen for m lig ligningen for n, og hermed løser du ligning, hvormed den fælles x-værdi findes. Når dette er gjort indsætter du den fundne x-værdi i enten ligningen for m eller ligningen for n for at finde y-værdien.. Og hermed er skærringspunktet fundet!
y-y0=a(x-x0)
Nå dette er gjort, sætter du ligningen for m lig ligningen for n, og hermed løser du ligning, hvormed den fælles x-værdi findes. Når dette er gjort indsætter du den fundne x-værdi i enten ligningen for m eller ligningen for n for at finde y-værdien.. Og hermed er skærringspunktet fundet!
Skriv et svar til: Skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
