Kemi

afstem

30. november 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
Hej jeg vil bare spørge om der en nogen der vil være så søde at hjælpe mig med at afstemme nogle reaktionsskemaer?

Cu(s) + NO3^-(aq) -> Cu^2+(aq) + NO(g)

og

H2S(aq) + NO3^-(aq) -> SO4^2-(aq) + NO(g)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Det er jo en redox ligning og sådanne løses altid efter samme skema.

a) Opskriv ændringer i oxidationstrin
b) afstem, så der er lige mange trin der går op og ned.
c) afstem ladninger med H+ eller OH- (afhængig af pH)
d) afstem med H2O, så iltbalancen stemmer.

Start selv på opgaven for spørg, når du går i stå!

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2006 af mathon

Cu(s) + NO3^-(aq) -> Cu^2+(aq) + NO(g)

OT(Cu) i Cu(s) = 0
OT(Cu) i Cu^2+(aq) = +2

OT(N) i NO3^-(aq) = +5
OT(N) i NO(g) = +2


H2S(aq) + NO3^-(aq) -> SO4^2-(aq) + NO(g)

OT(S) i H2S(aq) = -2
OT(S) i SO4^2-(aq) = +6

OT(N) i NO3^-(aq) = +5
OT(N) i NO(g) = +2






Skriv et svar til: afstem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.