Kemi
pH i Buffer-opløsning
01. december 2006 af
Ole Sørensen (Slettet)
Hvis jeg har flg. ligevægt:
NH4+ + CH3COO- <=> CH3COOH + NH3
Hvad gør jeg så når jeg skal finde pH. Jeg har både ligevægtskonstanten for NH4+ og CH3COOH, samt har regnet alle koncentrationer ud fra mine startoplysninger.
Jeg har bare ikke fanget hvad mangør, når der er to korresponderende syre-base par?
Hvis jeg regner en pH for hvert par, og finder gennemsnittet af denne pH, får jeg det rigtige resultat, men er det sådan man skal gøre?
NH4+ + CH3COO- <=> CH3COOH + NH3
Hvad gør jeg så når jeg skal finde pH. Jeg har både ligevægtskonstanten for NH4+ og CH3COOH, samt har regnet alle koncentrationer ud fra mine startoplysninger.
Jeg har bare ikke fanget hvad mangør, når der er to korresponderende syre-base par?
Hvis jeg regner en pH for hvert par, og finder gennemsnittet af denne pH, får jeg det rigtige resultat, men er det sådan man skal gøre?
Svar #2
01. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)
For salte af svage syrer + baser som i dette tilfælde, kan man komme frem til et udtryk for pH:
pH = 0,5 *(pKw + pKs - pKb)
pKw er vands protolysekonstant (=14)
pKs (NH4+) = pKb(CH3COO-) i lige præcis dette tilfælde
og derfor er pH = 7
pH = 0,5 *(pKw + pKs - pKb)
pKw er vands protolysekonstant (=14)
pKs (NH4+) = pKb(CH3COO-) i lige præcis dette tilfælde
og derfor er pH = 7
Skriv et svar til: pH i Buffer-opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
