Matematik
Kamufleret 2.gradsL. i graf
01. december 2006 af
Hindsborg (Slettet)
givet er ligningen:
x^4-41x^2+400=0
Jeg regner skidtet ud, og får resultatet til
x1 = 4
x2 = 5
Mit spørgsmål er så, hvordan jeg indsætter ligningen i en graf? - Altså når den er indsat (som den er) i mathcad, ligner det en "slap" parabel, hvis det nu er ordet :P
Hvis resultaterne ikke er rigtige, så vær venlig at sig til, for så kan jeg lige kigge på det igen, og evt. skrive mellemregningerne ind på tråden.
x^4-41x^2+400=0
Jeg regner skidtet ud, og får resultatet til
x1 = 4
x2 = 5
Mit spørgsmål er så, hvordan jeg indsætter ligningen i en graf? - Altså når den er indsat (som den er) i mathcad, ligner det en "slap" parabel, hvis det nu er ordet :P
Hvis resultaterne ikke er rigtige, så vær venlig at sig til, for så kan jeg lige kigge på det igen, og evt. skrive mellemregningerne ind på tråden.
Svar #2
01. december 2006 af Hindsborg (Slettet)
Kan jeg få dig til at uddybe beregningen af x3 og x4?
Den er jeg ikke helt med på :-)
Den er jeg ikke helt med på :-)
Svar #3
01. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
x^4 - 41x^2 + 400 = 0
z^2 - 41z + 400 = 0 (andengradsligning)
z = (16, 20)
x1 = sqrt(16) = 4, -4
x2 = sqrt(25) = 5, -5
Tegne grafen i Mathcad:
f(z) = z^2 - 41z + 400 = 0
eller
f(x) = x^4 - 41x^2 + 400 = 0
..det giver det samme.
Det forestiller en parabel, som tager et dyk ved +5 & +4 og -5 & -4.
z^2 - 41z + 400 = 0 (andengradsligning)
z = (16, 20)
x1 = sqrt(16) = 4, -4
x2 = sqrt(25) = 5, -5
Tegne grafen i Mathcad:
f(z) = z^2 - 41z + 400 = 0
eller
f(x) = x^4 - 41x^2 + 400 = 0
..det giver det samme.
Det forestiller en parabel, som tager et dyk ved +5 & +4 og -5 & -4.
Svar #4
01. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
#3. Rettelse:
<i>Tegne grafen i Mathcad</i>
f(z) = z^2 - 41z + 400
eller
f(x) = x^4 - 41x^2 + 400
<i>Tegne grafen i Mathcad</i>
f(z) = z^2 - 41z + 400
eller
f(x) = x^4 - 41x^2 + 400
Skriv et svar til: Kamufleret 2.gradsL. i graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
