Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Virksomheds økonomi

01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette

http://peecee.dk/?id=14783

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Hvad har du brug for at vide?

Svar #2
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

det hele hehe aner ikke hvad jeg skal stille op har været syg hele ugen hvor de gennem gik det i klassen

Brugbart svar (3)

Svar #3
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Først skal du regne den årlige afskrivning for inventar ud. Det gør du ved at sige (Kostpris-scrapværdi)/brugstid

Svar #4
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

ok så skriver lommeregneren 1,38E10 hvad betyder det

Brugbart svar (3)

Svar #5
01. december 2006 af Chick (Slettet)

1. Linær
Årlig afskrivning = 460.000-150.000/5 = 62.000


År
1 460.000 62.000 398.000
2 398.000 62.000 336.000
3 336.000 62.000 274.000
4 274.000 62.000 212.000
5 212.000 62.000 150.000


2. kolonne er bogført værdi primo
3. kolonne er afskrivninger
4. kolonne er bogført værdi ultimo

Brugbart svar (2)

Svar #6
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Hmm.. du er ikke vant til at bruge excel til opgaverne i virksomhedsøkonomi eller?

Svar #7
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

he he okay tak hvordan får du de tal

Svar #8
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

nej er ikke så skæp men ved heller ikke hvad det betyder det du har skrevet med kolonnerne jeg er helt idiot til det fag

Brugbart svar (2)

Svar #9
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Hvis man benytter den linære metode, betyder det, st virksomheden afskriver med samme antal kr. på år..

Svar #10
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

hmmm ok tror heller jeg må læse bogen ordentlig i det kapitel for ved ikke hvordan jeg skal stille det op

Brugbart svar (2)

Svar #11
01. december 2006 af Chick (Slettet)

i år i er din bogførte værdi primo (den værdi inventaret har år 1) 460.000.

Så afskriver du med 62.000, altså trækker du de 62.000 fra 460.000 (460.000-62.000) og du får nu bogført værdi ultimo, som er 398.000..

Hjalp det på forståelsen?

Svar #12
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

hvorfor 62.000

Svar #13
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

nååå derfor har fattet hvor de 62.000 kom fra

Brugbart svar (2)

Svar #14
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Fordi du bruger denne formel:
(Kostpris-scrapværdi)/brugstid

(460.000-150.000)/5 = 62.000

Er du med nu?

Svar #15
01. december 2006 af LiseKirstine (Slettet)

ok tak så har jeg opg.1 på plads, kan du skubbe mig igang med resten?? det kræver tåldmodighed jeg ved det godt haha og jeg vender tilbage i morgen med mere haha

Brugbart svar (2)

Svar #16
01. december 2006 af Chick (Slettet)

Godt nok..
Ja da..

Din bogførte værdi primo er igen 460.000
Du skal så finde 20% af 460.000 (det gør du nemmest ved at sige 460.000*0,2). Dette skrives uder afskrivninger.
Den bogførte værdi ultimo finder du ved at trække afskrivningerne fra bogført værdi primo(ligesom i opgave 1)..


Skriv et svar til: Virksomheds økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.