Matematik

Vinkel mellem vektorer

02. december 2006 af gudrun (Slettet)
Hej
Jeg har en ganske simpel opgave, hvor jeg skal finde vinklen mellem to vektorer, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe med min tegning. Så er der nogen, der lige gider regne det og fortælle mig, hvad de får?

Det er vinklen mellem vektorerne med koordinatsættene (3,9) og (4,2).

Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

45 grader

Svar #2
02. december 2006 af gudrun (Slettet)

OK... Det passer med min tegning, hvad var din fremgangsmåde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Tjah. Det kan ses ud fra koordinaterne.

Men officiel fremgangsmåde:

Du bruger formlen for skalarproduktet.

a*b = |a|*|b|*cosV

<=>

V = cos<sup>-1</sup> (a*b)/(|a|*|b|)

V = cos<sup>-1</sup> (3*4+9*2)/(sqrt(3<sub>2</sub>+9<sub>2</sub>) * sqrt(4<sub>2</sub>+2<sub>2</sub>))

V = 45<sup>o</sup>

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hov, jeg fik vist sænket potenserne inde i kvadratrods tegnene. Disse skal selvfølgelig være opløftet i potens.

Svar #5
02. december 2006 af gudrun (Slettet)

tak... jeg havde lavet en meget pinlig og dum fejl.. jeg havde regnet skalarproduktet forkert ud...!! mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.