Matematik
Kvadraktisk programmering
02. december 2006 af
daque (Slettet)
Hej.
Hvordan løser jeg følgenden opgave:
f(x,y) = x^2 * y for x,y > 0
Bestem niveaukurverne N(t) for:
t= 4
t =20
Bestem derefter den største værdi, osm f kan antage når der er en begrænsning på 2x+y = 3
Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe f(x,y) an!!!
Hvordan løser jeg følgenden opgave:
f(x,y) = x^2 * y for x,y > 0
Bestem niveaukurverne N(t) for:
t= 4
t =20
Bestem derefter den største værdi, osm f kan antage når der er en begrænsning på 2x+y = 3
Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe f(x,y) an!!!
Svar #1
03. december 2006 af Madsst (Slettet)
Niveaukurver er af formen f(x)=k, hvor x er en vektor. Så dine niveaukurver er f(x,y)=4 og f(x,y)=20. Løs for x eller y for at gøre det til at se på todimensionelt.
Når du skal maksimerer f(x,y) givet at 2x+y=3 er det en lagrangefunktion du skal maksimerer. Det må du kende til når du har fået problemet. Ellers handler det om at substituerer. Hvis 2x+y=3 gælder det også at y=3-2x og det kan du så indsætte i din funktion som derved bliver en funktion i en variabel.
Når du skal maksimerer f(x,y) givet at 2x+y=3 er det en lagrangefunktion du skal maksimerer. Det må du kende til når du har fået problemet. Ellers handler det om at substituerer. Hvis 2x+y=3 gælder det også at y=3-2x og det kan du så indsætte i din funktion som derved bliver en funktion i en variabel.
Svar #2
04. december 2006 af daque (Slettet)
Takker for svaret.. Meen hvordan skal f(x,y) ende med at se ud? Tænker på om det bliver en cirkel, ellipse, etc.? Det er den jeg ikke helt lige kan finde ud af nemlig!
Må man tilføje dig på MSN, hvis man kunne bruge mere hjælp?
MVH
Christian
Må man tilføje dig på MSN, hvis man kunne bruge mere hjælp?
MVH
Christian
Skriv et svar til: Kvadraktisk programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
