Kemi
reaktonsskema haster
03. december 2006 af
hjælp19 (Slettet)
hey der står i min opgave at
eddikesyre CH3COOH der bl.a findes i de forskellige eddiker vi anvender i madlavning. husholdningseddike er en vandig opløsning af eddikesyre med en formel koncentration på 0,80M. eddikesyre er en svag syre så det er kun en del af eddkesyremolekylerne i opløsningen der har afgivet hydroner til vandmolekylerne.
a. oskriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem eddikesyre og vand
er det sådan de mener det
CH3COOH + H2O ----> CH3OO+ H3O
ved målinger på husholdningseddike med c(CH3COOH)=0,80 M fandt man følgende aktuelle koncentrationer:
H3O+=0,00373M og (CH3COO-)=0,00373M
b. forklar hvorfor de to koncentrationer er lige store.
forstår ikke hvorofor håber i giver mig svar
c. beregn den aktuelle koncentration af eddikesyre (CH3COOH) i husholdningseddiken.
er det sådan-log(0,80)=0,096 M
d. beregn hvor mange procent af eddikesyremolekylerne i husholdningseddike der har afgivet hydroner
- er det sådan
er det ikke sådan en formel man bruger
Masse%= m(eddikesyre)/ m(eddikesyreopløsning)*100%
men hvilken tal skal jeg lig
håber får svar tak på forhånd
eddikesyre CH3COOH der bl.a findes i de forskellige eddiker vi anvender i madlavning. husholdningseddike er en vandig opløsning af eddikesyre med en formel koncentration på 0,80M. eddikesyre er en svag syre så det er kun en del af eddkesyremolekylerne i opløsningen der har afgivet hydroner til vandmolekylerne.
a. oskriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem eddikesyre og vand
er det sådan de mener det
CH3COOH + H2O ----> CH3OO+ H3O
ved målinger på husholdningseddike med c(CH3COOH)=0,80 M fandt man følgende aktuelle koncentrationer:
H3O+=0,00373M og (CH3COO-)=0,00373M
b. forklar hvorfor de to koncentrationer er lige store.
forstår ikke hvorofor håber i giver mig svar
c. beregn den aktuelle koncentration af eddikesyre (CH3COOH) i husholdningseddiken.
er det sådan-log(0,80)=0,096 M
d. beregn hvor mange procent af eddikesyremolekylerne i husholdningseddike der har afgivet hydroner
- er det sådan
er det ikke sådan en formel man bruger
Masse%= m(eddikesyre)/ m(eddikesyreopløsning)*100%
men hvilken tal skal jeg lig
håber får svar tak på forhånd
Svar #1
03. december 2006 af dnadan (Slettet)
1.
CH3COOH + H2O <----> CH3COO(-)+ H3O(+)
Husk ladning og ligevægtspil.
2.
Se på dit reaktionsskema, hvor er forholdene mellem oxoniumionen(H3O(+)) og acetationen(CH3COO(-))?`
Heri, skal du ikke regne med vands autoprotolyse.
3.
n(eddikesyre)=n(eddikesyre)-n(acetationen)
Heri er C og n det samme, da de er i samme volumen.
(det har intet med pH at gøre, derfor skal du ikke bruge -log(Cs)=pH)
4.[ Cs(formel koncentration af eddikesyre)-C(den aktuelle koncentration af eddikeyre) ] / Cs(formel koncentration af eddikesyre) *100%
CH3COOH + H2O <----> CH3COO(-)+ H3O(+)
Husk ladning og ligevægtspil.
2.
Se på dit reaktionsskema, hvor er forholdene mellem oxoniumionen(H3O(+)) og acetationen(CH3COO(-))?`
Heri, skal du ikke regne med vands autoprotolyse.
3.
n(eddikesyre)=n(eddikesyre)-n(acetationen)
Heri er C og n det samme, da de er i samme volumen.
(det har intet med pH at gøre, derfor skal du ikke bruge -log(Cs)=pH)
4.[ Cs(formel koncentration af eddikesyre)-C(den aktuelle koncentration af eddikeyre) ] / Cs(formel koncentration af eddikesyre) *100%
Svar #2
03. december 2006 af hjælp19 (Slettet)
2. mener du at hvilken er syre og base for ellers forstår jeg det ikke for har ikke hørt det ord autoprotolyse.
3.mener du at jeg skal bruge denne formel c*n=V
jeg kender de her tal
M af Ch3COOH = 12,011 + (1,0079 * 3) + 15,999 + 15,999 + 1,0079=60,0516 g/mol
(CH3COO-)=0,00373M
er det sådan du mener det
60,0516 g/mol * 0,00373M =0,2239 MOl
4.
0,2239 MOl/0,80=29,2375
håber får svar
3.mener du at jeg skal bruge denne formel c*n=V
jeg kender de her tal
M af Ch3COOH = 12,011 + (1,0079 * 3) + 15,999 + 15,999 + 1,0079=60,0516 g/mol
(CH3COO-)=0,00373M
er det sådan du mener det
60,0516 g/mol * 0,00373M =0,2239 MOl
4.
0,2239 MOl/0,80=29,2375
håber får svar
Svar #3
03. december 2006 af dnadan (Slettet)
#2
Nej, du skal kigge på koeffiecienten foran acetationen og Oxoniumionen, herved får du dit svar:)
Bare lad være med at tænke på vands autoprotolyse, når du ikke har hørt om det endnu, så er det ikke nødvendigt at tage med.
Nej, jeg mener trak stofmængden(=koncentrationen) af acetationen fra stofmængden(=koncentrationen) af eddikesyre, hermed kender du nu eddikesyres aktuelle koncentration.
her forstår jeg ikke hvad du laver... Prøv at kigge endnu engang på mit svar i #1...
Nej, du skal kigge på koeffiecienten foran acetationen og Oxoniumionen, herved får du dit svar:)
Bare lad være med at tænke på vands autoprotolyse, når du ikke har hørt om det endnu, så er det ikke nødvendigt at tage med.
Nej, jeg mener trak stofmængden(=koncentrationen) af acetationen fra stofmængden(=koncentrationen) af eddikesyre, hermed kender du nu eddikesyres aktuelle koncentration.
her forstår jeg ikke hvad du laver... Prøv at kigge endnu engang på mit svar i #1...
Skriv et svar til: reaktonsskema haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
