Matematik
Paramterfremstilling hvor man skal bestemme punkt der er retvinklet
03. december 2006 af
Merit-HB (Slettet)
Opgaven lyder :
Linjen l har parameter fremstillingen
l: (x,y)=(2,5)+t(-3,1), t er element i de reelle tal
og et punkt Q har koordinatsæt (8,9).
Bestem hvert af de punkter P på l hvor trekant OPQ er retvinklet
-
Først og fremmest er jeg i tvivl om O'et i OPQ betyder Origopunktet, det går jeg ud fra det gør.
mit problem er at jeg ikke rigtigt kan komme i tanke om en ligning for det med retvinklede trekanter jeg kan bruge
mit eneste bud er at jeg skal bruge noget med at vinklen mellem VektorA*VektorB er retvinklet når VektorA*VektorB=0
eller skal jeg have fat i en hel anden ligning ?
under alle omstændigheder må det vel være sådan at når jeg kender ligningen som opfylder at punkterne former retvinklet trekant, så skal jeg bare udregne ligningen så tallene passer på
Linjen l har parameter fremstillingen
l: (x,y)=(2,5)+t(-3,1), t er element i de reelle tal
og et punkt Q har koordinatsæt (8,9).
Bestem hvert af de punkter P på l hvor trekant OPQ er retvinklet
-
Først og fremmest er jeg i tvivl om O'et i OPQ betyder Origopunktet, det går jeg ud fra det gør.
mit problem er at jeg ikke rigtigt kan komme i tanke om en ligning for det med retvinklede trekanter jeg kan bruge
mit eneste bud er at jeg skal bruge noget med at vinklen mellem VektorA*VektorB er retvinklet når VektorA*VektorB=0
eller skal jeg have fat i en hel anden ligning ?
under alle omstændigheder må det vel være sådan at når jeg kender ligningen som opfylder at punkterne former retvinklet trekant, så skal jeg bare udregne ligningen så tallene passer på
Svar #1
03. december 2006 af ibibib (Slettet)
P er vel (2,5)?
Ja, når prikproduktet er nul er vektorerne ortogonale.
Husk at der er tre vinkler som kan være rette, dvs du skal løse ligningerne
OP·OQ=0
OP·PQ=0
OQ·PQ=0.
Ja, når prikproduktet er nul er vektorerne ortogonale.
Husk at der er tre vinkler som kan være rette, dvs du skal løse ligningerne
OP·OQ=0
OP·PQ=0
OQ·PQ=0.
Skriv et svar til: Paramterfremstilling hvor man skal bestemme punkt der er retvinklet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
