Matematik
Ligning
03. december 2006 af
afsharkizi (Slettet)
Ligning
Synes den er svær fordi den er sådan her
12= z:2+2
Synes den er svær fordi den er sådan her
12= z:2+2
Svar #3
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
ahh ok, og du skal finde x går jeg ud fra
Du vil gerne have x for sig selv på den ene side. Det første er du skal komme af med alle de "løse" led på venstre siden, dvs. 2 tallet
Bagefter vil du af med det 2 tal du dividerer med.
Husk at man må lægge til, trække fra, gange og dividerer i ligninger, så længe man gør det på begge sider!
Så hvis du trækekr 2 fra på hver side
12 - 2 = x/2 + 2 - 2
10 = x/2
Prøv selv næste skridt
Du vil gerne have x for sig selv på den ene side. Det første er du skal komme af med alle de "løse" led på venstre siden, dvs. 2 tallet
Bagefter vil du af med det 2 tal du dividerer med.
Husk at man må lægge til, trække fra, gange og dividerer i ligninger, så længe man gør det på begge sider!
Så hvis du trækekr 2 fra på hver side
12 - 2 = x/2 + 2 - 2
10 = x/2
Prøv selv næste skridt
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
