Kemi
en til redox
03. december 2006 af
tullerpigen (Slettet)
Hej jeg har en redoxreaktion, som jeg ikke kan finde ladningen på.
Jeg har også lavet ? tegn ved det jeg ikke ved/forstår.
Men jeg har regnet OT tallet:
H2S (aq) + NO3- (aq) -> SO42- (aq) + NO (g)
OT(S) i H2S (aq) = -2
OT(S) i SO42- (aq) = +6
OT(N) i NO3- (aq) = +5
OT(N) i NO (g) = +2
Reduktion: NO 3
Oxidation: ? 8
Jeg har også lavet ? tegn ved det jeg ikke ved/forstår.
Men jeg har regnet OT tallet:
H2S (aq) + NO3- (aq) -> SO42- (aq) + NO (g)
OT(S) i H2S (aq) = -2
OT(S) i SO42- (aq) = +6
OT(N) i NO3- (aq) = +5
OT(N) i NO (g) = +2
Reduktion: NO 3
Oxidation: ? 8
Svar #1
04. december 2006 af mathon
?
H2S(aq) + NO3^(-)(aq) --> SO4^(2)-(aq) + NO(g)
S: 8 opgange pr. atom * 3_atomer = 24 opgange
N: 3 nedgange pr. atom * 8_atomer = 24 nedgange
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g)
ladning : VS: -8 HS: -6 afstemmes med 2 H^(+) på VS
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g)
hydrogen: VS: 8H HS: 0 afstemmes med 4H2O på HS:
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g) + 4H2O
kontrol på oxygen: VS: 8*3=24 atomer HS: 3*4+8*1+4*1 = 24
Konklusion:
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g) + 4H2O
H2S(aq) + NO3^(-)(aq) --> SO4^(2)-(aq) + NO(g)
S: 8 opgange pr. atom * 3_atomer = 24 opgange
N: 3 nedgange pr. atom * 8_atomer = 24 nedgange
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g)
ladning : VS: -8 HS: -6 afstemmes med 2 H^(+) på VS
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g)
hydrogen: VS: 8H HS: 0 afstemmes med 4H2O på HS:
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g) + 4H2O
kontrol på oxygen: VS: 8*3=24 atomer HS: 3*4+8*1+4*1 = 24
Konklusion:
3H2S(aq) + 8NO3^(-)(aq) + 2 H^(+) --> 3SO4^(2)-(aq) + 8NO(g) + 4H2O
Skriv et svar til: en til redox
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
