Kemi

CH3COOH

04. december 2006 af hjælp19 (Slettet)
hey

jeg skal min kemi rapport på ondsdag men kan ikke finde ud hvad den mener i denne opgave


ved målinger på husholdningseddike med c(CH3COOH)=0,80 M fandt man følgende aktuelle koncentrationer:

H3O+=0,00373M og (CH3COO-)=0,00373M


b. forklar hvorfor de to koncentrationer er lige store.

forstår ikke hvorfor de er lige stor håber for svar hurtig så mulig
tah på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2006 af mathon

CH3COOH + H2O <--> H3O+ + CH3COO-

hver gang der dannes en H3O+_ion, dannes der samtidig en CH3COO-_ion, hvorfor deres koncentration "følges ad".

Ligevægten er stærkt forskudt til venstre, da CH3COOH er en svag syre (pKs = 4.75 og Ks = 10^(-4.75).

ionisationsgraden/protolysegraden kaldes alfa:

alfa = [B]/([S]+[B]) = Ks/([H3O+]+Ks) =

10^(-4.75)/(0,00373+10^(-4.75)) = 0.004745 = ca. 0.5%,

hvilket tydeligt viser - som ovenfor omtalt - ligevægten er stærkt forskudt til venstre


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2006 af frodo (Slettet)

"alfa = [B]/([S]+[B]) = Ks/([H3O+]+Ks)"

Den formel er da vist lidt alternativ..

Det er vist rent held, at det går nogenlunde godt her.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2006 af mathon

#2

"Den formel er da vist lidt alternativ"

vel ikke mere alternativ, end

tidligere professor i kemi ved KU K.A. Jensens tekst desangående i hans ALMEN KEMI II, side 435 er alternativ

se
http://peecee.dk/?id=15250







Den formel er da vist lidt alternativ

Svar #4
05. december 2006 af hjælp19 (Slettet)

skal jeg bruge den her sætning det hele eller
bare den

her hver gang der dannes en H3O+_ion, dannes der samtidig en CH3COO-_ion, hvorfor deres koncentration "følges ad".


håber får svar

Svar #5
05. december 2006 af hjælp19 (Slettet)

skal jeg bruge den her sætning det hele eller
bare den

her hver gang der dannes en H3O+_ion, dannes der samtidig en CH3COO-_ion, hvorfor deres koncentration "følges ad".


håber får svar

Svar #6
05. december 2006 af hjælp19 (Slettet)

skal jeg bruge den her sætning det hele eller
bare den

her hver gang der dannes en H3O+_ion, dannes der samtidig en CH3COO-_ion, hvorfor deres koncentration "følges ad".


håber får svar

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2006 af mathon

CH3COOH + H2O <--> H3O+ + CH3COO-

hver gang der dannes en H3O+_ion, dannes der samtidig en CH3COO-_ion, hvorfor deres koncentration "følges ad".

Skriv et svar til: CH3COOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.