Fysik
Vinkelhastighed
04. december 2006 af
eightx2 (Slettet)
I det følgende står der w i stedet for lille omega.
Jeg er blevet bedt om at udlede formlen F=mw²r. Dette er gjort. Så står der i en parentes, at w=2pi*r. Det giver da ingen mening? Siden hvornår er 2pi/T det samme som 2pi*r?
Jeg er blevet bedt om at udlede formlen F=mw²r. Dette er gjort. Så står der i en parentes, at w=2pi*r. Det giver da ingen mening? Siden hvornår er 2pi/T det samme som 2pi*r?
Svar #1
04. december 2006 af mathon
w=2*pi*f = 2*pi/T, hvor 2pi*f er den cykliske frekvens og T = svingningstiden
1) kan det være en læsefejl - f læst som r?
2) kan det være en utydelighedsfejl rent skriftligt?
3) kan det være en trykfejl?
Svar #2
04. december 2006 af eightx2 (Slettet)
Helt konkret, så står der følgende:
"F = mw²r og w = (2pi*r)".
Det må vel være en trykfejl. Hiver fat i min lærer i morgen og hører, hvad i himlens navn der kan være tale om.
"F = mw²r og w = (2pi*r)".
Det må vel være en trykfejl. Hiver fat i min lærer i morgen og hører, hvad i himlens navn der kan være tale om.
Skriv et svar til: Vinkelhastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
