Kemi
Peroxider
05. december 2006 af
PLO (Slettet)
Hvorfor er ladningen i hydrider i peroxider ændret fra plus til minus?
Sådan i forhold til alm H+ ioner?
Altså hvornår bliver H negativ?
Sådan i forhold til alm H+ ioner?
Altså hvornår bliver H negativ?
Svar #2
05. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Hmm, jeg forstår ikke helt dit spørgsmål.
Hvis du tænker på oxidationstrinnene i f.eks. H2O2 (hydrogenperoxid), så er OT (oxygen)= -1 og stadig +1 for H.
Når man skriver/siger hydrider, så betyder det normalt at man har H (hydrogen) i oxidationstrinnet -1. Det er i f.eks. NaH (natriumhydrid). Hydridionen er er meget stærk base (faktisk en af de stærkeste man kender).
Hvis du tænker på oxidationstrinnene i f.eks. H2O2 (hydrogenperoxid), så er OT (oxygen)= -1 og stadig +1 for H.
Når man skriver/siger hydrider, så betyder det normalt at man har H (hydrogen) i oxidationstrinnet -1. Det er i f.eks. NaH (natriumhydrid). Hydridionen er er meget stærk base (faktisk en af de stærkeste man kender).
Svar #3
05. december 2006 af PLO (Slettet)
Mathon tak for opbygningen og tallene.
Det ser for mig ud til at H er positiv?
Der står bare i min bog at H altid daner positive ioner undtagen i peroxider (ingen nærmere forklaring)
Blev bare lidt nysgerrig omkring hvad det betyder, og hvordan sådan en (omdannelse?)foregår
( måske for langt ud over c-niveaus fatteevne..)
I øvrigt synes jeg ikke jeg kan se nogle steder hvad de forskellige isotoper vejer, ved i hvad man skal slå op under?
Skal vide forskellen i masse på Fe(II) og Fe (III)
Det ser for mig ud til at H er positiv?
Der står bare i min bog at H altid daner positive ioner undtagen i peroxider (ingen nærmere forklaring)
Blev bare lidt nysgerrig omkring hvad det betyder, og hvordan sådan en (omdannelse?)foregår
( måske for langt ud over c-niveaus fatteevne..)
I øvrigt synes jeg ikke jeg kan se nogle steder hvad de forskellige isotoper vejer, ved i hvad man skal slå op under?
Skal vide forskellen i masse på Fe(II) og Fe (III)
Svar #4
05. december 2006 af frodo (Slettet)
hvis der står at OT(H)=-1 i peroxider er det en løgn. For der er den +1
oxygen har OT=-1 i peroxider, da der er to oxygen bundet direkte sammen.
i NaH har H OT=-1 fordi det er mest elektronegativt.
vedr Fe(II) og Fe(III) er det ikke forskellige isotoper, og de har samme masse
oxygen har OT=-1 i peroxider, da der er to oxygen bundet direkte sammen.
i NaH har H OT=-1 fordi det er mest elektronegativt.
vedr Fe(II) og Fe(III) er det ikke forskellige isotoper, og de har samme masse
Skriv et svar til: Peroxider
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
