Matematik

Ligningsisolering (Haster!!)

06. december 2006 af Lil' cat (Slettet)
Hvordan isolerer man r i følgende ligning??

(500-r)/r=(569,16/199)^1/3

Jeg ved at resultatet skal være 206,66..

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2006 af mathon

(500-r)/r=(569,16/199)^1/3

(569,16/199)^1/3 *r+r = 500

[(569,16/199)^1/3 + 1]*r = 500

r = 500/[(569,16/199)^1/3 + 1]

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2006 af ZrednaZ (Slettet)

Heh, meget nørdet fundet på at man lige kan sætte r uden for en parentes på den måde. :)

Svar #3
07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Hvorfir helt præcist kan man sætte r ind i en parantes, så det "bare" bliver 1??

Svar #4
07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Men det giver da ikke det rigtige resultat!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2006 af bluegambler (Slettet)

solve((500-r)/r=(569,16/199)^1/3,r)

Svar #6
07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Det har jeg gjort og jeg ved som sagt også hvad resultatet skal være, og det giver det også når jeg taster det som du skriver ind. Men problemet er bare at det er udregningerne der tæller, så dem skal jeg også have med..

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2006 af mathon

(569,16/199)^1/3 *r+r = 500

(569,16/199)^1/3 *r+r*1 = 500

[(569,16/199)^1/3 + 1]*r = 500,

hvor du bruger
den distrubutive lov
a(b+1) = a*b + a

"baglæns"
a*b + a = a*b + a*1 = a(b+1)




Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2006 af mathon

den distrubutive lov --> den distributive lov

Svar #9
08. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Tak, jeg tror jeg har forstået det nu.. :)

Skriv et svar til: Ligningsisolering (Haster!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.