Matematik

Stamfunktionen

07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hej

vil i hjælpe mig med den her opgave.

en funktion f er bestemt ved

f(x) = 2x+4 x tilhører R

bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med lignigen y = 3 som tangent.

jeg forstår ikke den med y = 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det betyder at tangenten er vandret (hældningen er nul) og at f(x0)=3, hvor x0 er røringspunktet.

Svar #2
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

det ved jeg godt, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til stamfunktionen.

kan kun gå ud fra 2x+4, og stamfunktionen er 2

?

Svar #3
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

kan du ik forklare hvordan jeg skal stille ligningen op eller hvordan jeg egentlige kommer frem til stamfunktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f(x)=0. Det giver x0.

Svar #5
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)



2x+4=0 det giver x = -2

eller mener du

2x+4 = 3, det giver x = -1/2

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2006 af ibibib (Slettet)

Da f(x)= F'(x) er f(x) tangentens hældning.
Derfor
f(x)=0
2x+4=0
x=-2

Rørigspunktet er (-2,0)

Samtlige stamfunktoner er F(x) = x<sup>2</sup>+4x+k.

Indsæt røringspunktets koordinatsæt og beregn k.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse

Da f(x)= F'(x) er f(x) tangentens hældning.
Derfor
f(x)=0
2x+4=0
x=-2

Rørigspunktet er (-2,3)

Samtlige stamfunktoner er F(x) = x2+4x+k.

Indsæt røringspunktets koordinatsæt og beregn k.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2006 af ibibib (Slettet)

F(x) = x<sup>2</sup>+4x+k =>
3 = (-2)<sup>2</sup>+4·(-2)+k <=>
3 = 4-8+k <=>
k=7

Svar #9
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

oki takker

Skriv et svar til: Stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.