Kemi
koncentrationer
07. december 2006 af
Ponine (Slettet)
Jeg tænkte på om der var nogen der gad hjælpe mig lidt med denne opgave. Jeg er helt på bar bund.
Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i ionbyttet vand i en 250mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med ionbyttet vand og omryttes. Opløsningen blandes med 100mL 0,150 M natriumnitrat.
Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.
Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i ionbyttet vand i en 250mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med ionbyttet vand og omryttes. Opløsningen blandes med 100mL 0,150 M natriumnitrat.
Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.
Svar #1
07. december 2006 af Laumann (Slettet)
Det nemmeste er at antage at den samlede volumen er 350 mL (250 + 100), hvilket sikkert ikke er helt præcist, men det er nok nødvendigt.
Derefter beregner antal mol for: Na+, SO42- og NO3- ved hjælp af formlen:
n(mol) = m(masse, g)/M(molar masse, g/mol)
og
n(mol) = C(koncentration, mol/Liter) * M(molarmasse, g/mol)
(Husk på at antal mol for Na+ er dobbelt fra Na2SO4, pga. per mol NaSO4 er der 2 mol Na+)
Til sidst beregner du koncentrationen af hvert stof ved at bruge den samlede volumen (350mL) og formlen for koncentration:
C = n(mol)/V(Liter)
Håber det hjælper...
/Laumann
Derefter beregner antal mol for: Na+, SO42- og NO3- ved hjælp af formlen:
n(mol) = m(masse, g)/M(molar masse, g/mol)
og
n(mol) = C(koncentration, mol/Liter) * M(molarmasse, g/mol)
(Husk på at antal mol for Na+ er dobbelt fra Na2SO4, pga. per mol NaSO4 er der 2 mol Na+)
Til sidst beregner du koncentrationen af hvert stof ved at bruge den samlede volumen (350mL) og formlen for koncentration:
C = n(mol)/V(Liter)
Håber det hjælper...
/Laumann
Skriv et svar til: koncentrationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
