Matematik
Fremskridtsfaktor
09. december 2006 af
Gyldenbær (Slettet)
Hej.
Jeg har et lille problem ang. fremskridtsfaktorer. Jeg skal forklare omhyggeligt hvordan 2% og 1,02 fører til samme resultat.
Er helt lost, da jeg ikek helt ved hvordan jeg skal forklare det.
Nogle, der kan hjælpe?
Tak
Jeg har et lille problem ang. fremskridtsfaktorer. Jeg skal forklare omhyggeligt hvordan 2% og 1,02 fører til samme resultat.
Er helt lost, da jeg ikek helt ved hvordan jeg skal forklare det.
Nogle, der kan hjælpe?
Tak
Svar #2
09. december 2006 af dnadan (Slettet)
Når der skal lægges 2% til et beløb, så:
2%*k+100%*k = 0,02*k+1*k = (0,02+1)*k = 1,02*k
2%*k+100%*k = 0,02*k+1*k = (0,02+1)*k = 1,02*k
Svar #3
09. december 2006 af sigmund (Slettet)
Lad os sige, at x vokser med 2%, dvs. x+0.02x. Ved at samle fælles faktorer, fås (1+0.02)x = 1.02x. Dermed fører x+0.02x og 1.02x til samme resultat.
Svar #4
09. december 2006 af sul (Slettet)
Hvis funktionsforskriften er af typen f(x)= b*a^x, er en eksponentiel funktion og har en fast procent pr. tidsenhed dvs. pr. måned,uge, år osv.
Du ved at 2% = 0,02 og 1 + 0,02 = 1,02 det er fremskrivningsfaktoren a.
Tallet a - 1 kaldes vækstraten og angiver, hvor mange procent f(x) vokser hvis a > 1 eller aftager hvis a < 1.
Håber det hjælper
Du ved at 2% = 0,02 og 1 + 0,02 = 1,02 det er fremskrivningsfaktoren a.
Tallet a - 1 kaldes vækstraten og angiver, hvor mange procent f(x) vokser hvis a > 1 eller aftager hvis a < 1.
Håber det hjælper
Skriv et svar til: Fremskridtsfaktor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
