Matematik
Trigonometrisk funktion
09. december 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med følgende opgave:
>>Man har fundet ud af, at temperaturen i en bestemt by i årets løb varierer efter ligningen:
T=a+b*sin((pi/6)(360-((360-pi)/30)+c)
Her er T middeltemperaturen i C på dag nr. t efter 1. april. Tallet a er årets middeltemperatur, og b er halvdelen af variationen i årets middeltemperatur (dvs. den halve forskel mellem højeste og laveste temperatur). Konstanten c er et faseforskydningsled, der angiver begyndelsen af en svingning. Antag, at årets middeltemperatur er 14 C og den årlige variation i middeltemperaturen er 13 C. Vi går ud fra, at temperaturen den 1. april netop er årets middeltemperatur, så c=0. Angiv den varmeste og den koldeste dag i byen, samt middeltemperaturen på disse dage. Skitsér grafen for T.<<
>>Man har fundet ud af, at temperaturen i en bestemt by i årets løb varierer efter ligningen:
T=a+b*sin((pi/6)(360-((360-pi)/30)+c)
Her er T middeltemperaturen i C på dag nr. t efter 1. april. Tallet a er årets middeltemperatur, og b er halvdelen af variationen i årets middeltemperatur (dvs. den halve forskel mellem højeste og laveste temperatur). Konstanten c er et faseforskydningsled, der angiver begyndelsen af en svingning. Antag, at årets middeltemperatur er 14 C og den årlige variation i middeltemperaturen er 13 C. Vi går ud fra, at temperaturen den 1. april netop er årets middeltemperatur, så c=0. Angiv den varmeste og den koldeste dag i byen, samt middeltemperaturen på disse dage. Skitsér grafen for T.<<
Svar #1
09. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
sin (pi/6) er kvadratrod 3 / 2.
Hvor mange decimaler af pi, skal du have med?
Hvor mange decimaler af pi, skal du have med?
Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
