Matematik

Trigonometri

10. december 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med at forstå nedenstående opgave:

I en retvinklet trekant er kateternes projektioner på hypotenusen lig med 7 og 3. Beregn trekantens resterende stykker.

Hvad er projektioner og hvad er det for nogle sider?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=256677

Svar #2
10. december 2006 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Tak, men kan du ikke lave en skitse er ikke helt med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2006 af mathon

en katete er mellemproportional mellem sin egen projektion på hypotenusen og hele hypotenusen,
hvoraf

7/katete_1 = katete_1/(7+3)

katete_1^2 = 7*10 og katete_2^2 = 3*10

katete_1 = sqr(70) og katete_2 = sqr(30)

tan(V2)= sqr(30)/sqr(70)

Svar #4
10. december 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Tak for hjælpen, men vil også gerne forstå det.

Vis jeg skulle tegne det på en trekant, hvad er 3 og 7 så - hvis det er en alm. ABC trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2006 af Hanibal (Slettet)

Hvis du tegner et rektangel så vil projektionen af diagonalen give siderne i rektanglet!

højden i trekanten h²=7·3 og
Hypotenusen=10
lille katete a²=3*10
stor katete b²=7*10

Da alle tre trekanter er ensvinklede, derfor er sidernes forhold lige store!

Mvh

Hanibal

Svar #6
10. december 2006 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Kan du evt. tegne det sådan jeg forstår det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2006 af mathon

vedrørende svar #3
se
http://peecee.dk/?id=16049

Svar #8
10. december 2006 af Hans4444 (Slettet)

#7::

Forstår det stadig ikke?

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.