Matematik
Differentialigning opgave 5
10. december 2006 af
Sahar (Slettet)
Hej..Hvordan regner man denne slags opgave.
En cylinderformet beholder, der er 255 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialigningen.
dh/dt= -o,168*kvadratrod af h.
h er målt i cm og t i sekunder.
Bestem forskrift for h, i det oplyses at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.
Beregn det tidspunkt, hvor vandhøjden er 100 cm.
Linket er her:
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-1V-XMH.pdf
En cylinderformet beholder, der er 255 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialigningen.
dh/dt= -o,168*kvadratrod af h.
h er målt i cm og t i sekunder.
Bestem forskrift for h, i det oplyses at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.
Beregn det tidspunkt, hvor vandhøjden er 100 cm.
Linket er her:
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-1V-XMH.pdf
Svar #1
10. december 2006 af sigmund (Slettet)
a) Brug separation af de variable, og find integrationskonstanten vha. betingelsen h(0)=255.
b) Når du har fundet en forskrift for h, sæt h lig 100 og isoler t.
b) Når du har fundet en forskrift for h, sæt h lig 100 og isoler t.
Svar #2
10. december 2006 af Sahar (Slettet)
Skal jeg samle h på en side og dt på den anden side?
Jeg forstår stadig ikke.
Jeg forstår stadig ikke.
Skriv et svar til: Differentialigning opgave 5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
