Matematik

Linje igennem punkter

10. december 2006 af Leah (Slettet)
Halløj,
vil nogen lige tjekke dette igennem, eftersom jeg er meget i tvivl om det er rigtigt?

Jeg skal bestemme en ligning for en ret linje som går igennem punkterne (5,8) og (15,3)

a = (y_2-y_1)/ (x_2-x_1)

a= 5-3/ 8-15 = 2/(-7) = -0,286

y-y_0 = a(x-x_0)
y-3 = -0,286(x-15)
y = -0,286(x-15)+ 3
y = -0,286x + 7,28

Kan det passe? Hvordan kan man eventuelt tjekke det igennem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af MichaelKarlsen (Slettet)

I hvert fald:
a = (5-15)/(8-3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af eightx2 (Slettet)

Dine punkter er (x1,y1)=(5,8) og (x2,y2)=(15,3). Tænk over det når du finder din hældning.

Du kan tjekke det ved at indsætte en x-værdi - her 5 eller 15 - og se om det giver den tilhørende y-værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2006 af MichaelKarlsen (Slettet)

Og for at tjekke det, kan du jo tjekke bagefter, om de givne punkter ligger på linjen ved at sætte de givne x-værdier ind i den fundne ligning for linjen.

Svar #4
10. december 2006 af Leah (Slettet)

Okay. Tak (:
Har tjekket den igennem, og den er rigtig og bliver
y = -0,5x + 10,5
Hvis jeg skal bestemme en y-koordinat til et punkt på linjen hvis x-koordinat er 39, betyder det blot at jeg skal sætte 39 ind på x's plads, right? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Nemlig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2006 af me_strix (Slettet)

Du kan jo altid lave en skitse for, at se om dine resultater passer:-)

Skriv et svar til: Linje igennem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.