Matematik
5. trekantstilfælde.
10. december 2006 af
Kemikeren (Slettet)
Jeg har en vilkårlig 5. trekantstilfælde. Jeg har fået oplyst vinkel A = 31grader, siden c = 51 og siden a = 30grader.
Der eksisterer to trekanter med de angivne mål. Jeg skal beregne begge trekanters side b og de to ukendte vinkler - hvordan gøres dette?
Der eksisterer to trekanter med de angivne mål. Jeg skal beregne begge trekanters side b og de to ukendte vinkler - hvordan gøres dette?
Svar #1
10. december 2006 af ibibib (Slettet)
Der er noget galt. Siden a er ikke en vinkel.
Men benyt sinus-relationerne. Når du skal finde en vinkel er der to løsninger v og 180-v.
Men benyt sinus-relationerne. Når du skal finde en vinkel er der to løsninger v og 180-v.
Skriv et svar til: 5. trekantstilfælde.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
