Matematik
koordinater
10. december 2006 af
afsharkizi (Slettet)
Hejsa
En som kan hjælpe..
Opgaven lyder sådan;
l: y= -x+8
m: y= 2x+8
n: y= ½x-1
de tre linjer danner en trekant. Hvad er koordinaterne til trekantens vinkelspidser ??
En som kan hjælpe..
Opgaven lyder sådan;
l: y= -x+8
m: y= 2x+8
n: y= ½x-1
de tre linjer danner en trekant. Hvad er koordinaterne til trekantens vinkelspidser ??
Svar #1
10. december 2006 af ibibib (Slettet)
Løs de 3 ligninger,
-x+8 = 2x+8
-x+8 = ½x-1
2x+8 = ½x-1
-x+8 = 2x+8
-x+8 = ½x-1
2x+8 = ½x-1
Svar #2
10. december 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
Du skal skiftesvis sætte udtrykkene for linierne lig hinanden:
(l:) -x+8 = (m:) 2x+8 <=>
x=0
så plugger du x=0 ind i enten l eller m, og du får:
p1(x,y)=p1(0,-0+8)=p1(0,8)
(l:) -x+8 = (n:) 0,5x-1 <=>
x=6
så plugger du x=6 ind i enten l eller n, og du får:
p2(x,y)=p2(6,-6+8)=p2(6,2)
(m:) 2x+8 = (n:) 0,5x-1 <=>
x=-6
så plugger du x=-6 ind i enten m eller n, og du får:
p3(x,y)=p3(-6;2*(-6)+8)=p3(-6,-4)
p1(0,8) og p2(6,2) og p3(-6,4)
(l:) -x+8 = (m:) 2x+8 <=>
x=0
så plugger du x=0 ind i enten l eller m, og du får:
p1(x,y)=p1(0,-0+8)=p1(0,8)
(l:) -x+8 = (n:) 0,5x-1 <=>
x=6
så plugger du x=6 ind i enten l eller n, og du får:
p2(x,y)=p2(6,-6+8)=p2(6,2)
(m:) 2x+8 = (n:) 0,5x-1 <=>
x=-6
så plugger du x=-6 ind i enten m eller n, og du får:
p3(x,y)=p3(-6;2*(-6)+8)=p3(-6,-4)
p1(0,8) og p2(6,2) og p3(-6,4)
Skriv et svar til: koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
