Matematik

Intervalmidtpunkt

12. december 2006 af fysik-idioten (Slettet)
Hej..
Jeg går på HH 1. år og sidder med en opgave i beskrivende statistik og kunne godt bruge noget hjælp..
Har to spørgsmål..

Hvordan bestemmer man kvartilsættet i ikke-grupperede observationer?

Hvorfor beregnes intervalmidtpunktet i grupperede observationer?

Håber I kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af Madsst (Slettet)

i) Kvartilsættet er henholdsvis 25%, 50%, 75% af sandsynlighedsmassen.
Hvis F(x)=P(X=<x) er fordelingsfunktionen så finder du kvartilsættet som F(x)=0,25 , F(x)=0,5 og F(x)=0,75 i det kontinuerte tilfælde.
I det diskrete tilfælde er det lidt mere besværligt, da kvartilerne ikke nødvendigvis er defineret.
Men det er igen at finde P(X<=x)=sum(P(X=x))=0,25 , 0,5 etc.

ii) Det kommer vel an på hvad man har med at gøre?

Svar #2
12. december 2006 af fysik-idioten (Slettet)

Tak for det!


Jeg sidder og skal beregne indkomstfordelingen i Gentofte kommune.. Det er 2. udkast jeg er i gang med. Det første er kommet tilbage med forslag til forbedringer..
Det min matematiklærrer spørger om er så, hvorfor man beregnder intervalmidtpunkt..
Min besvarelse:

•Intervalmidtpunkt beregnes da vi ellers ikke kunne regne produkt (gennemsnit), afvigelse eller produkt 2 ud. I disse udregninger skal man have et tal (interval-midtpunktet) for at udregne disse.

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2006 af Madsst (Slettet)

Det er i forbindelse med udregning af ginikoefficient og lignende? Jeg er ikke klar over om der findes et teoretisk grundlag for at bruge intervalmidtpunktet. Det gør der nok. Men det er jo meget intuitivt at det bedste bud på en "gennemsnitlig" observation i et interval er dets midtpunkt (medmindre vi ved noget andet). Mere tror jeg desværre ikke jeg kan være behjælpelig.

Svar #4
12. december 2006 af fysik-idioten (Slettet)

Nej det er bare en slags emne-opgave efter kapitlet er overstået.. En "samle-op" opgave :)

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Du går ud fra at observationerne i et interval er jævnt fordelt i intervallet, dvs. at deres gennemsnit er lig med intervalmidtpunktet.

I ikke grupperede observationssæt er medianen det midterste tal (evt. et gennemsnit af de midterste tal)

Skriv et svar til: Intervalmidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.