Matematik
Sammenhængen mellem x og y
12. december 2006 af
Filip0609 (Slettet)
Hey ;D
Landbruget i Danmark har næsten udviklet sig lineært efter år 1983. I år 1983 var der 98.680 landbrug og i år 2000 var der 54.541.
Opskriv en ligning, der viser sammenhængen mellem antal år x efter 1983 og antal landbrug y?
Jeg tror at ligningen er y=-2596x+96084, men jeg ved ikke om det er rigtigt.
Er der nogle der kan hjælpe mig
Landbruget i Danmark har næsten udviklet sig lineært efter år 1983. I år 1983 var der 98.680 landbrug og i år 2000 var der 54.541.
Opskriv en ligning, der viser sammenhængen mellem antal år x efter 1983 og antal landbrug y?
Jeg tror at ligningen er y=-2596x+96084, men jeg ved ikke om det er rigtigt.
Er der nogle der kan hjælpe mig
Svar #1
12. december 2006 af LunaDL (Slettet)
Ligningen er ikke helt rigtig. Du har vist fundet den rigtige hældningskoefficient men resten er ikke rigtigt.
Du kan bruge denne ligning hvis det kan hjælpe:
y-(y1)=a*(x-(x1))
<->
y=a*(x-(x1))+(y1)
Hvor x1 er 1983 og y1 er 98680.
Du kan bruge denne ligning hvis det kan hjælpe:
y-(y1)=a*(x-(x1))
<->
y=a*(x-(x1))+(y1)
Hvor x1 er 1983 og y1 er 98680.
Svar #2
12. december 2006 af Filip0609 (Slettet)
Jeg forstår ikke den metode. Er der ikke en anden måde eller kan du sige mig hvor tallene skal lægges ind?
Skriv et svar til: Sammenhængen mellem x og y
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
