Matematik

Hvilke funktioner?

13. december 2006 af Suzuka (Slettet)
Hej med jer :)

Jeg har en opgave for, som jeg ikke kan hitte.
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=16689

Problemet er, at jeg ikke ved hvordan skal jeg starte med opgaven, og jeg håber, at I kan hjælpe mig igang.


På forhånd tak :)

Svar #1
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

Man kan se filen ved at trykke på linket og tilføje det sidste del af linket aid=1&pid=2&loadid=16689

Håber det virker ! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Hvilken betydning har tallene a, b og c for en parabel?

Svar #3
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

#2:

Funktionen skal være f(x)= x^2

Dvs. alminelige andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c er parabel

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det er jeg klar over. Men hvad er svaret på mit spørgsmål i #2?
fx. a viser om parablen er glad eller sur (hvilken vej benene vender).

Svar #5
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

#4:

Ja, hvis parablen er sur fx. i mit tilfælde er tallene negative.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, så er a negativ.

Svar #7
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

#6:

Okay, skal jeg så kigge på de muligheder jeg har fået hvor a er negativ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, og du skal svare på spørgsmålet i #2

Svar #9
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

#2:

Når b-værdien ændres, flytter toppunktet sig langs en bane der beskriver den samme parabel med modsat fortegn (for a-værdien). Resten af parablen flytter selvfølgelig med.

Ændringer i c-værdien flytter toppunktet i lodret retning. Resten af parablen flytter med.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er rigtigt. b er også tangentens hældning hvor parablen skærer y-aksen. b er derfor 0 i dit tilfælde.
Ja, c er også parablens skæringspunkt med y-aksen.

Svar #11
13. december 2006 af Suzuka (Slettet)

10#:

Altså nu ved jeg, at da parablen er sur er a er negativ og som du og jeg også har nævnt er 0 så mit b og c er så skæringspunktet for parablen med y-aksen.

Nu har jeg fået mange funktioner, som jeg skal udelukke osv.

Så alle de funktioner hvor a er positiv, dem skal jeg så udelukke ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, a er jo negativ...

Svar #13
14. december 2006 af Suzuka (Slettet)

#12:

Jeg har lige opdaget, at på grafen er jo tegnet som
f´(x), mens funktionerne er bare f(x)

Så skal jeg jo differentiere f(x)'erne.

Mit svar:

Jeg bruger lommeregneren d(differentiate

ex. f1(x) = 3x^2+2
f1´(x) = 6x

Passer det så at det giver 6x ? Og hvis det er, skal jeg så differentiere alle funktionerne også kan jeg bruge udelukkelsesmetoden?

Skriv et svar til: Hvilke funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.