Matematik

haster!!! Formler til retvinklede Sfæriske trekanter

14. december 2006 af deankoger (Slettet)
Hej allesammen!!

Jeg sidder mit i min SSO om sfæriske geometri.
Jeg er kommet til et problem da, jeg skal bevise formlerne for en retvinklet sfærisk trekant. Jeg har desværre ikke ret meget om dette specifikke område, kun en enkelt bog og den har desværre kun en halvside. Så jeg står lidt på bar bund. Derfor ville det være helt fantastisk, hvis jeg kunne få noget assistance.
Med andre ord, kunne jeg godt tænke mig, at få bevist beviset. Håber i forstår mit spørgsmål?
Jeg vil gerne have en gennemgang af spørgsmålet, så jeg selv kan regne resten ud og fylde på med nødvendig tekst.

På forhånd tak.
Håber virkelig på noget hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2006 af spindocter (Slettet)

Hej med dig.

Jeg sidder og laver SSO om præcist samme emne, og har bevist de der sætninger.

Jeg vil ikke give dig min opgave, men kan godt guide dig igennem dem?

Svar #2
14. december 2006 af deankoger (Slettet)

Det har jeg fuld forståelse for!!
men hvordan vil du guide mig, hvis jeg ikke kan se det uddrag af opgaven.. Det fylder jo ikke alverden, eller hvad??? jeg er virkelig lost.. undskyld hvis jeg er lidt ubehøvlet, men er virkelig lost.
Jeg er mildest talt på bar bund..

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2006 af spindocter (Slettet)

Har du bevist sætningerne for cos og sin for alm. sværisk trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2006 af spindocter (Slettet)

sfærisk trekant**

Svar #5
14. december 2006 af deankoger (Slettet)

Jo..

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2006 af spindocter (Slettet)

Så kan du altså udlede dem derfra. Prøv hvor vinklen C er ret, og så indsæt den i relationen for cos(c)=... og sin(C)/sin(c) = sin(A)/sin(a)

Svar #7
14. december 2006 af deankoger (Slettet)

Hvilken bog har du??
Vil du ikke være flink og give mig lidt flere ledetråde.

Jeg forstår godt at coc(c)=cos(a) cos(b), da cos(C) = 0, hvis C = 90

Til dette bevis har jeg kun en bog derhedder:
Geomtri - Matematik for mF 1.udgave 2.oplag 1986
forlag: Trip

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2006 af spindocter (Slettet)

http://www.matematiksider.dk/stor/stor.pdf

undskyld jeg ikke har svaret før nu

Svar #9
14. december 2006 af deankoger (Slettet)

Tusinde tak..
Det var godt nok en forløsning at læse denne side/opgave. tusinde tak.
Du har da mildest talt reddet min opgave.
Endnu en gang tusinde tak.
Det gav mig virkelig en forståelse af retvinklende sfæriske trekanter.
Held og lykke med din opgave

Skriv et svar til: haster!!! Formler til retvinklede Sfæriske trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.