Matematik
Ulighed
14. december 2006 af
MrJonas (Slettet)
0 < |2-a|< 1
<=> a =/ 2 og -1 < 2-a < 1
<=> a =/ 2 og 1 < a < 3
=/ betyder at det ikke er lige med
Jeg kan ikke se hvordan man kommer fra første sætning til anden sætning, eller 2 til 3.. er helt væk, nogen der kan forklare det?
<=> a =/ 2 og -1 < 2-a < 1
<=> a =/ 2 og 1 < a < 3
=/ betyder at det ikke er lige med
Jeg kan ikke se hvordan man kommer fra første sætning til anden sætning, eller 2 til 3.. er helt væk, nogen der kan forklare det?
Svar #1
14. december 2006 af Matkaj
Del den op i to uligheder:
0 -1<2-a<0 v 0<2-a<1
Så løsningsmængden er foreningsmængden mellem løsningsmængderne for de to uligheder.
0 -1<2-a<0 v 0<2-a<1
Så løsningsmængden er foreningsmængden mellem løsningsmængderne for de to uligheder.
Svar #2
14. december 2006 af MrJonas (Slettet)
okay.. kan godt se at du får de to ligninger ved at flytte rundt på det 1 tal.. men hvorfor skal man gøre det?
Svar #3
14. december 2006 af PinQoo (Slettet)
fordi det er nummerisk værdi
ex:
|a| = 1 <=> a = 1 v a = -1
ex:
|a| = 1 <=> a = 1 v a = -1
Skriv et svar til: Ulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
