Matematik
pi arkimedes
15. december 2006 af
Asger_ss (Slettet)
jeg er igang med at skrive SSO og er arbejder med arkimedes, jeg har tænkt om det ikke var en del nemmere at lave lave en tilnærmelse vha cosinusrelationen til de indndre n-kanter og tan(A)=a/b til de ydre?
således man ville få:
indre omkreds = ½*n*sqrt(2-2cos(360/n))
ydre omkreds = n*tan(360/2n)
det eneste problem jeg kan se ved denne algoritme er at jeg ikke er sikker på om cos og tan er de eksakte værdier eller om det kun er en tilnærmelse?
håber på svar, sig til hvis der er brug for mere uddybelse eller måske en skitse
således man ville få:
indre omkreds = ½*n*sqrt(2-2cos(360/n))
ydre omkreds = n*tan(360/2n)
det eneste problem jeg kan se ved denne algoritme er at jeg ikke er sikker på om cos og tan er de eksakte værdier eller om det kun er en tilnærmelse?
håber på svar, sig til hvis der er brug for mere uddybelse eller måske en skitse
Svar #1
15. december 2006 af Asger_ss (Slettet)
skal lige siges at det self ikke er omkredsen men en tilnærmelse af pi man finder
Skriv et svar til: pi arkimedes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
