Kemi
spektrofometri sso
15. december 2006 af
ChristinefraCG (Slettet)
Hej. jeg er ved at lave sso, og skal forklare at maskinen bruger spektrofometer til at finde en koncentration, og de bruger en bølgelængde på 880 nm.
mit store problem er at jeg simpelthen ikke kan formulerer det ordentligt og forståeligt. nogen der kan hjælpe?
mit store problem er at jeg simpelthen ikke kan formulerer det ordentligt og forståeligt. nogen der kan hjælpe?
Svar #1
16. december 2006 af frodo (Slettet)
tja.. absorptionen afhænger af den anvendte bølgelængde, grundet elektroniske overgange i molekylet.
længden fordi det afhænger af partikler i lysvejen! Og dermed naturligvis også koncentrationen af partikler i prøven,
længden fordi det afhænger af partikler i lysvejen! Og dermed naturligvis også koncentrationen af partikler i prøven,
Svar #2
16. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Tag udgangsunkt i lambert-beers lov.
Abs = e*l*c
Hvor
Abs er den målte absorbanc
e (skulle være epsilon) er ekstingtionskoefficienten for det aktuellestof ved den givne bølgelængde)
l er lyslængden
c er konentrationen
Abs defineres ved log(I0/I), hvor I0 er lysintensiteten uden prøve og I er lysintensiteten med prøve.
Ovenstående lov kan iøvrige led udledes ud fra en differentialligning, hvor det antages, at
dI = -dl * e * c
Dette giver I = I0 * e^-l*e*c
Omskriv dette til I0/I og ydnyt at: log(X) = konstant*ln(X). Denne konstant indgår nu i e, hvorved du har udledt Lambert-Beers lov.
Dette vil være meget elegant for din opgave.
Abs = e*l*c
Hvor
Abs er den målte absorbanc
e (skulle være epsilon) er ekstingtionskoefficienten for det aktuellestof ved den givne bølgelængde)
l er lyslængden
c er konentrationen
Abs defineres ved log(I0/I), hvor I0 er lysintensiteten uden prøve og I er lysintensiteten med prøve.
Ovenstående lov kan iøvrige led udledes ud fra en differentialligning, hvor det antages, at
dI = -dl * e * c
Dette giver I = I0 * e^-l*e*c
Omskriv dette til I0/I og ydnyt at: log(X) = konstant*ln(X). Denne konstant indgår nu i e, hvorved du har udledt Lambert-Beers lov.
Dette vil være meget elegant for din opgave.
Svar #3
16. december 2006 af ChristinefraCG (Slettet)
Tak. man sidder jo og sveder med opgaven så kan man ikke altid tænke klart
Skriv et svar til: spektrofometri sso
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
