Matematik
Funktionstype
16. december 2006 af
Tobie (Slettet)
Jeg har en funktion af typen ax^n+b og vil gerne vide hvilken funktionstype det er. Hvis det kan hjælpe, så ser funktionen således ud: y=-17,3175x^0,6+3,82
Håber du kan hjælpe! Jeg vil også gerne have en forklaring på hvorfor.
På forhånd mange tak.
Håber du kan hjælpe! Jeg vil også gerne have en forklaring på hvorfor.
På forhånd mange tak.
Svar #1
16. december 2006 af LeMenga (Slettet)
Først, du kan lægge potensen sammen så der står ^4,42 (hvis funktionen altså ser sådan ud:
y=-17,3175x^(0,6+3,82) )
der står nu:
y = -17,3175 * x^4,42
Da variablen x har en potens, er funktionen en potensfunktion. Det vil være mit gæt..
y=-17,3175x^(0,6+3,82) )
der står nu:
y = -17,3175 * x^4,42
Da variablen x har en potens, er funktionen en potensfunktion. Det vil være mit gæt..
Skriv et svar til: Funktionstype
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
