Kemi

hjælp

17. december 2006 af thomas1001 (Slettet)
hej

ku godt bruge noget hjlæp til at regne en kemi opgave!

opgaven lyder på':

hvad er pH i en vandig opløsning af Na2HPO4?
og i NaHCO3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Hej..

Slå pKs/pKb op for stoffet, og se så om de er stærke, svage, middelstærke eller meget svage.

Find den formel, som passer til styrken, og udregn pH ved hjælp af den.

Så vidt jeg husker er de begge svage baser.

Derfor skal du benytte disse formler:

pH + pOH = 14
pOH = ½*(pKb - log(c))

Tjek lige efter selv, da min hukommelse ikke altid er så fantastisk.

Svar #2
18. december 2006 af thomas1001 (Slettet)

hvor kan jeg slå det op henne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Hej..

I din kemibog står der sikkert en liste bag i, ellers så prøv i en databog.



Svar #4
18. december 2006 af thomas1001 (Slettet)

jeg har prøvet at se bag i. kan ik finde. Na2HPO4
og NaHCO3..

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Men du kan sikkert finde HPO4^2- og HCO3^-, så skal du bare tænke på hvilke syre/base egenskaber Na+ har?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af bamsi (Slettet)

Hej til dem der ser opgaven!
Han får ikke opgivet en koncentration så formlen for oven er ubruelig!
Derimod skal man bruge formlen
pH=0,5*(pKs(S)+pKs(amfolyt))

M.V.H


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.