Matematik
vektor regning!!!
19. december 2006 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespun kt O. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved:
P(1+t,t) og Q(2-3t,4-t)
For t=1 udspænder vektorerne OP og OQ et parallelogram.
a)Bestem arealet af dette parallelogram.
b)Bestem de tal t, for hvilke OP vinkelret OQ.
________________________________________________________
mit bud:
a) da vi ved at t=1, får jeg koordinaterne til P og Q til følgende:
P(2,1) og Q(-1,3)
det(P,Q)= 2*3-1*(-1)
=7
b) (1+t,t)*(2-3t,4-t)=0
-4t^2+3t+2=0
dvs:
t=-0,43 V t=1,18
kan det passe??
I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespun kt O. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved:
P(1+t,t) og Q(2-3t,4-t)
For t=1 udspænder vektorerne OP og OQ et parallelogram.
a)Bestem arealet af dette parallelogram.
b)Bestem de tal t, for hvilke OP vinkelret OQ.
________________________________________________________
mit bud:
a) da vi ved at t=1, får jeg koordinaterne til P og Q til følgende:
P(2,1) og Q(-1,3)
det(P,Q)= 2*3-1*(-1)
=7
b) (1+t,t)*(2-3t,4-t)=0
-4t^2+3t+2=0
dvs:
t=-0,43 V t=1,18
kan det passe??
Svar #1
19. december 2006 af The nørd (Slettet)
din b er vist forkert, hvis du har vektor a og b og de skal være vinkel rette så ser det således ud
a1*b1+a2*b2=0 :)
a1*b1+a2*b2=0 :)
Svar #4
20. december 2006 af sigmund (Slettet)
#3,
Jeg har ikke tjekket dit skalarprodukt i b), men hvis det er korrekt ganget ud, så er facit også rigtigt. Opgave a) er korrekt.
Jeg har ikke tjekket dit skalarprodukt i b), men hvis det er korrekt ganget ud, så er facit også rigtigt. Opgave a) er korrekt.
Skriv et svar til: vektor regning!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
