Kemi

Kemiopg.

25. december 2006 af Roa (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:

a) En 2,00M opløsning af natriumhydroxid har en densitet på 1,0822g/ml. Beregn masseprocenten af NaOH i opløsningen.

b) En 5,00%opløsning af natiumhydroxid har en densitet på 1,0556kg/l. Beregn opløsningens koncentration (molaritet).

c)Konc.saltsyre indeholder 38,0%HCl og har en densitet på 1,19g/ml. Hvor stort et volume af den koncentrerede syre skal afmåles, hvis man ønsker at fremstille 500ml 1,00M opløsning?

d)Konc.ammoniakvand indeholder 25%NH3 og har en densitet på 0,91g/ml. Hvor meget 2,0M ammoniakvand kan fremstilles ud fra 50ml koncentreret?

På forhånd mange tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2006 af Benjamin. (Slettet)

Hint: Se på enhederne (M kan skrives som mol/l)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2006 af mathon

benyt:
c=10*p*rho/M og p=c*M/(10*rho), hvor

c er koncentrationen i Mol/L=mMol/mL
p er procenttallet
rho er massefylden i g/mL=kg/L
M er Mol-massen i g/Mol

og n=c*V

samt c1*V1 = c2*V2



Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=18569

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2006 af mathon

mere læsbar
se
http://peecee.dk/?id=18931

Svar #5
28. december 2006 af Roa (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Kemiopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.