Matematik
pct opg.. HASTER!
25. december 2006 af
Zaga (Slettet)
Jeg har et beløb 249 kr. som er en pris der er beregnet med moms.
men jeg skal finde startbeløbet uden moms. (25%)..
nogen der lige har tid til at hjælpe??
men jeg skal finde startbeløbet uden moms. (25%)..
nogen der lige har tid til at hjælpe??
Svar #3
25. december 2006 af blockparty (Slettet)
ja, hvis beløbet er med moms, skal du tage 20 %. Hvis beløbet er uden moms og du skal finde beløbet med moms,, skal du bruge 25%.
I dit eksempel:
0,20 * 249 = 49,8
249-49,8 = 199,20 kr. <-- dette er beløbet før moms.
I dit eksempel:
0,20 * 249 = 49,8
249-49,8 = 199,20 kr. <-- dette er beløbet før moms.
Svar #4
25. december 2006 af Molle (Slettet)
Formuleringen i #1 kan vist misforstås.
Hvis du tager 20% af de 249 finder du ud af, hvor meget momsen er i kr.
Skal du finde prisen uden moms skal du altså trække 20% fra (dvs. tage 80 pct).
Dette kan gøres med alle beløb.
Hvis momsen skal lægges til ganges med 1,25.
Hvis momsen skal trækkes fra ganges med 0,80.
Hvis momsen af et givent beløb inkl. moms skal findes ganges med 0,20.
Hvis momsen til et givent beløb ekskl. moms skal findes ganges med 0,25.
Hvis du tager 20% af de 249 finder du ud af, hvor meget momsen er i kr.
Skal du finde prisen uden moms skal du altså trække 20% fra (dvs. tage 80 pct).
Dette kan gøres med alle beløb.
Hvis momsen skal lægges til ganges med 1,25.
Hvis momsen skal trækkes fra ganges med 0,80.
Hvis momsen af et givent beløb inkl. moms skal findes ganges med 0,20.
Hvis momsen til et givent beløb ekskl. moms skal findes ganges med 0,25.
Svar #5
25. december 2006 af blockparty (Slettet)
Hej Molle
Ja ved det godt. derfor udregningen i #3 =)
Måske du kan hjælpe med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=292781
Molle?
på forhånd tak=)
Ja ved det godt. derfor udregningen i #3 =)
Måske du kan hjælpe med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=292781
Molle?
på forhånd tak=)
Skriv et svar til: pct opg.. HASTER!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
