Kemi
Opløselighed
25. december 2006 af
KFC (Slettet)
Jeg kender opløselighedsprodukterne for AgCl og AgI.
I 0,010 mol AgCl tilsættes 100 mL vand, derefter 0,020 mol NaI.
Hvordan finder jeg koncentrationerne af Cl- og I- ionerne ved ligevægt?
I 0,010 mol AgCl tilsættes 100 mL vand, derefter 0,020 mol NaI.
Hvordan finder jeg koncentrationerne af Cl- og I- ionerne ved ligevægt?
Svar #1
26. december 2006 af frodo (Slettet)
du må jo kunne opskrive de betingelser der skal gælde:
[Ag+]*[Cl-]=Ksp(AgCl)
[Ag+]*[I-]=Ksp(AgI)
[Ag+]+[Na+]=[I-]+[Cl-] ladningsbevarelse
n(Ag+)+n(AgCl)+n(AgI)=0,010 mol massebevarelse
heraf kan du finde de ønskede koncentrationer
[Ag+]*[Cl-]=Ksp(AgCl)
[Ag+]*[I-]=Ksp(AgI)
[Ag+]+[Na+]=[I-]+[Cl-] ladningsbevarelse
n(Ag+)+n(AgCl)+n(AgI)=0,010 mol massebevarelse
heraf kan du finde de ønskede koncentrationer
Svar #2
27. december 2006 af Remius (Slettet)
Prøv også at tænke over hvad der rent kemisk sker, hvad opløses, hvad dannes? Når du først har fået afklaret hvad der rent kemisk forløber er det ikke så svært at regne på det bagefter.
Skriv et svar til: Opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
